WEB ARAYÜZ TASARIMI
İş yapan kaliteli ve kurumsal web siteleri için doğru yöntemlerle web arayüz tasarımı hazırlıyoruz.
WEB ARAYÜZ TASARIMI HİZMETLERİMİZ
User eXperience (UX)
Kullanıcı deneyimi olarak Türkçeye çevirebileceğimiz bu kavram birçok sektörde kullanıcı ile etkileşim sağlayan her ürün yada hizmette kullanılmaktadır. Web Arayüz tasarımında ise kullanıcı deneyimi kavramı kullanıcılarınızın web sitenizde kaybolmamaları aradıklarını rahatlıkla bulmaları öne çıkarmak istediğiniz içerikleri okumalarını yada özellikle satışını arttırmak istediğiniz ürünlere yönlendirilmesi gibi bir çok konuda kullanıcı tepkilerinin neler olabileceğini ölçmek ve buna uygun tasarımlar üretmekle ilgilidir. Sektörde geçirdiğimiz 20 yılı aşkın sürenin ardından tasarımlarımızı yaparken bu sayfada yazan tüm kuralları dikkate alarak hazırladığımız web arayüz tasarımı ile kullanıcılarınızın sitenize güven duymalarını, sitenizde vakit geçirmelerini eğer bir satış sitesi ise satın alma oranlarının artmasını sağlayacak tasarımlar yapıyoruz.
Site Haritası
Bir web arayüz tasarımı projesine başlarken ilk olarak bir temel atılması gerekmektedir. Bu temel web sitenizin içeriğinin belirlenmesi içeriklerin bir araya getirilmesi ile başlar. Web sayfası yada projesinde var olan tüm sayfalar bu etapta müşterilerimiz ile beraber olarak belirlenir. Projede yer alan tüm ana başlıklar ve bunlara bağlı sayfa ve alt sayfalar belirlenir. Bunların yazılı hale getirilmesi üzerinde düzenlemeler yapılması web sitesi görsel tasarımına geçilmeden yapılması oldukça önemlidir. Bir site haritası oluşturarak başlanan her proje, başarı sağlamak adına atılmış sağlam bir adım demektir.
Workflow (site içi iş akışı)
Site içi iş akışı, web arayüz tasarımı kapsamında site haritası oluşumundan sonra web projesindeki her bir sayfanın içeriğinin ve sitenin amacına uygun olarak kullanıcıların davranışlarının neler olması gerektiğinin kabaca şekillendirildiği aşamadır. Her bir sayfadaki elemanların önem derecelerinin belirlenmesi o sayfadaki en önemli kısmın ne olduğu ve bir linke tıklandığında örneğin kullanıcıların yorum yapmalarını yada bir ürün satın almalarını sağlamak için geçilecek aşamaların neler olduğunun belirlendiği aşamadır.
User Interface Design (UI) Wireframe & Mockup (taslak çizimi)
Site Haritası ve iş akışları ardından starter wireframe yani kabataslak elle çizim aşamasına geçeriz. Elle çizimde atlanabilecek noktaları mockup yazılımları kullanarak net çizimler ile elde ederiz. Sizler ile üzerinde tartışıp son haline getirdiğimiz mockup ile artık web sitenizin bölümleri şekillenmiş ve içerik yerleşimlerinin nasıl olacağına dair bir net bir çizim oluşur. Bu aşamadan sonra görsel tasarım daha rahat bir şekilde ilerler ve farklı bir tasarım çıkmasının önüne geçilmiş olunur.
Görsel Tasarım
Arayüz Kodlama
Temelde işimiz tasarım, kodlama konusuna eskisi kadar girmiyoruz. Arayüz kodlama yıllar içerisinde yeni jquery ve türevi kütüphanelerin dallanıp budaklanmasından sonra ayrıca bir uzmanlık haline geldi. WordPress için kod yazmadan sayfa oluşturmayı sağlayan eklentiler bizim için oldukça kullanışlı. Ancak ihtiyaç halinde bunlara ek olarak html + css kodlama yapıyoruz. Dikkat ettiğimiz konuların en başında “ne kadar az o kadar iyi” prensibidir. Böylece hem sayfa yüklenme sürelerini azaltıyor hem de sayfada verilen içeriğin html kodlarından daha fazla yer tutmasını sağlamaya çalışıyoruz.
Tarayıcı ve Responsive Desteği
Tasarladığımız web sitelerini tüm modern web tarayıcıları destekler şekilde hazırlıyoruz. Bunun yanısıra her zaman web arayüz tasarımı gelişimine katkıdan ziyade zarar veren Internet Explorer gibi tarayıcılar için ekstra css kodlama gerekirse onu da yapmaktayız. Ayrıca artık tüm müşterilerimiz için hazırladığımız web sayfaları mobil uyumludur. Böylece tüm akıllı telefon ve tabletler için ayrıca bir uygulamaya gerek duymadan web sitenizin her platformdan erişimini sağlıyoruz.
Accessility (Erişilebilirlik)
Tüm alanlarda her zaman her hizmeti yarım alan yada alamayan görme engelliler için text browserlar yada arama motorları botları için web siteniz düzgün bir şekilde kodlanmış mı? Resim alt etiketleri ve başlıkları yazılmış mı? Yazıldı ise bir sayfa da 10 resim var ise hepsinin açıklamaları aynı mı? İşte tüm bunlara dikkat ederek kodladığımız arayüzler yukarıda bahsettiğimiz tüm platform ve görme engelliler için faydalı bir websitesi haline gelir. Section 508 ve Lighthouse testleri ile de sayfanın erişilebilirlik düzeyi test edilerek engelleri aşmanızı sağlarız.
Print CSS (Sayfa Yazıcı Görünümü)
Diyelimki çok acil bir teklif vereceksiniz. Ürününüzün o henüz basılı bir broşürü de yok. Ne yaparsınız. Eğer web sayfanızın baskıya uyumlu hali kodlanmadı ise yazıcıdan aldığınız çıktı gerçekten de hiç profesyonel durmayabilir. Prestijinizin sarsılmasına ve o işi alamamanıza bile neden olabilir. İşte tam opsiyonel olarak hazırladığımız web sayfanızın basılı ortam için de uygun olan versiyonu ile browser kapasiteleri dahilinde web sayfanızın gereksiz her bölümü çıktıktan sonra ürün adı açıklaması ve resmini içeren bir çıktıyı rahatlıkla teklifinizin arasına koyabilirsiniz. Tüm bu hizmetlerimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçin
Profesyonel Tasarım Hizmetine mi ihtiyacınız var?
Hemen teklif alın ürün veya hizmetleriniz için en iyi tasarımları ve daha neler yapabileceğimizi konuşalım.